بین الملل تابناک: صد و شصت و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
یک مقام ارشد آژانس یهود به روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» خبر داد که آژانس یهود تصمیم خود مبنی بر توقف فعالیتهایش در خاک روسیه را اعلام خواهد کرد.
بنابر گزارش عصر امروز (چهارشنبه) پایگاه «عرب۴۸» به نقل از جروزالم پست، فعالیت آژانس یهود پس از تعطیلی از طریق تلفنهمراه و اینترنت انجام خواهد شد.
طبق گزارش این رسانه، صبح امروز، نشستی در ساختمان مرکزی آژانس یهود در قدس اشغالی برگزار شده و در این جلسه انتقال فعالیتهای این سازمان به اراضی اشغالی مطرح شده است که این بدان معناست فعالیت این آژانس به منظور تشویق یهودیان روسیه برای مهاجرت به اراضی اشغالی به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است که این تصمیم پس از گفتوگوی تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی درباره آژانس یهود اتخاذ شده است.
یکی از مقامات ارشد آژانس یهود به جروزالم پست در این خصوص گفت: «آژانس یهود در زمینه هر آنچه به مهاجرت اسرائیل مربوط میشود، از طریق اینترنت یا تلفنهمراه فعالیت خواهد کرد. مشکل این است که راهی برای تشویق به مهاجرت به اسرائیل در کار نخواهد بود.»
چندی پیش، وزارت دادگستری روسیه از یکی از دادگاههای این کشور خواست تا فعالیتهای آژانس یهود در این کشور را متوقف کند؛ زیرا مدارکی وجود داشت که نشان میداد که این آژانس قوانین کشور روسیه را نقض کرده است. در پی اعلام این امر، یک هیأت صهیونیستی پنجم مرداد ماه (۲۷ ژوئیه) برای بررسی موضوع آژانس یهود «سخنوت» به مسکو سفر کرد.
کابینه رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد که بنا به دستور «یائیر لاپید» نخست وزیر این رژیم و با هماهنگی مسئولان روسی، این هیأت عازم مسکو شد تا نشستهایی را با مقامات روسیه در خصوص بحران بر سر فعالیت آژانس یهود برگزار کند.
روابط رژیم صهیونیستی با روسیه، بعد از جنگ مسکو و کییف رو به تیرگی گذاشت. موضع تلآویو در مخالفت با روسیه و در قالب اظهارات یائیر لاپید نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات کابینه در راستای حمایت از اوکراین، نارضایتیهای مسکو را افزایش داد.
یک مقام دولت اوکراین چهارشنبه (۱۰ اوت) در گفتوگو با روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» ادعا کرد که حمله به پایگاه هوایی روسیه در کریمه کار نیروهای ویژه اوکراین بوده است.
طبق این گزارش، این مقام که خواست نامش فاش نشود، جزئیاتی از نحوه انجام حمله روز سهشنبه را فاش نکرد. با این حال، به تحلیل واشنگتن پست، این حمله نشاندهنده تشدید شگرف در جنگ تقریباً شش ماهه است و توانایی نیروهای اوکراینی برای حمله به پشت خطوط روسیه را بیش از آنچه قبلاً تصور میشد، نشان میدهد.
به گزارش این رسانه، حداقل سه انفجار پایگاه هوایی متعلق به روسیه در کریمه را لرزاند. شبهجزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ توسط مسکو ضمیمه شد و یک مقصد تعطیلات محبوب برای روسهاست.
نیروی هوایی اوکراین در بیانیهای ادعا کرد که نُه هواپیمای نظامی روسیه در این پایگاه منهدم شد که به ادعای مقامات اوکراینی، روسیه از آنها برای حمله موشکی به مناطق تحت کنترل کییف استفاده کرده است.
کییف از تایید یا تکذیب رسمی دست داشتن اوکراینیها در این حمله خودداری کرده است. اما روز سهشنبه، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین سخنرانی شبانهاش را بر کریمه متمرکز کرد و وعده داد که این سرزمین را پس بگیرد. او بدون اشاره به پایگاه هوایی روسیه یا حمله مذکور گفت: کریمه اوکراینی است و ما هرگز از آن دست نخواهیم کشید.
به نوشته واشنگتن پست، گفته میشود که نیروهای عملیات ویژه اوکراین در یک کارزار برای نفوذ به قلمرو تحت کنترل روسیه و هماهنگی با مردم محلی برای انجام حملات مشارکت دارند. طبق این گزارش، فعالیتهای چریکی به ویژه در منطقه اشغالی جنوبی خرسون، درست در شمال کریمه، از جمله ترور مقامات نصب شده از سوی روسیه، رایج بوده است.
روسیه اعلام کرده که انفجار سهشنبه ناشی از انفجار مهمات بوده و مقامات گزارش دادهاند که حداقل یک نفر کشته و ۱۳ نفر از جمله دو کودک زخمی شدهاند. روزنامه واشنگتن پست نوشت نمیتواند به طور مستقل ادعاهای طرفین را در خصوص انفجارها تأیید کند.
یک مقام آمریکایی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، روز سهشنبه به واشنگتن پست گفت که در این حمله از سلاح آمریکایی استفاده نشده بود.
به ادعای این گزارش، سامانههای موشکی توپخانهای آمریکا «هیمارس» که اخیراً به اوکراین داده شد، آن را قادر میسازد تا به عمق پشت خطوط روسیه حمله کند، اما سامانههایی که پیشتر عرضه شده بود، حداکثر برد ۵۰ مایل دارند. پایگاه هوایی کریمه حداقل ۱۴۰ مایل از نزدیکترین خط مقدم فاصله دارد.
مقامات اوکراین اخیرا درباره بازپسگیری شبهجزیره کریمه از روسیه با استفاده از تسلیحات نظامی آمریکا سخن گفته بودند. این اظهارات با واکنش تند روسیه مواجه شد. چندی قبل «وادیم اسکیبیتسکی» سخنگوی اطلاعات نظامی اوکراین هشدار داد که احتمال دارد این کشور با استفاده از موشکهای آمریکایی، شبهجزیره کریمه را هدف قرار دهد.
«دیمیتری مدودف» رئیسجمهور پیشین روسیه و معاون رئیس شورای امنیت این کشور در واکنش، هشدار داد که هر گونه تعرض خارجی به خاک کریمه با پاسخ قاطع و کوبنده مسکو مواجه خواهد داشت.
وزیران امور خارجه گروه هفت روز چهارشنبه با صدور بیانیه ای از روسیه خواستند کنترل کامل نیروگاه هسته ای زاپروژیا را به اوکراین واگذار کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این بیانیه که در آلمان منتشر شد، آمده است: فدراسیون روسیه باید بی درنگ نیروهایش را از مرزهای اوکراین که در سطح جهانی به رسمیت شناخته شده است، عقب براند و به قلمرو و حق حاکمیت اوکراین احترام گذارد.
این بیانیه در ادامه حاکی است: ما از روسیه می خواهیم فورا کنترل کامل نیروگاه هسته ای زاپروژیا و همچنین همه تاسیسات هسته ای در مرزهای رسمیت یافته اوکراین در سطح بین المللی را به مالک واقعی اش اوکراین بازگرداند تا از عملیات ایمنی و امنیت آن اطمینان حاصل شود.
نیروهای مسلح اوکراین بارها نیروگاه هسته ای زاپروژیا را گلوله باران کرده اند. نیروگاه هسته ای زاپروژیا با ظرفیت تقریبی ۶ هزار مگاوات، بزرگترین نیروگاه در اروپاست. این نیروگاه قبلا یک چهارم از برق اوکراین را تولید می کرد.
وزیر دفاع دانمارک گفت که کشورش به منظور گسترش حمایتها از کییف در جنگ با مسکو، در کنار اعلام آمادگی برای آموزش به افسران اوکراینی در خاک دانمارک، به زودی مربیان نظامیاش را برای انجام پروژههای آموزشی به سربازان اوکراینی به انگلیس خواهد فرستاد.
به گزارش رویترز، مورتن بودسکوف در گفتوگو با یک روزنامه دانمارکی پیش از برگزاری اجلاسی در پایتخت این کشور با حضور وزرای دفاع انگلیس و اوکراین، افزود: دانمارک به منظور مشارکت در یک پروژه آموزشی به زودی ۱۳۰ مربی نظامی به انگلیس اعزام میکند.
بر اساس این گزارش، نشست با حضور وزیران دفاع انگلیس، دانمارک و اوکراین قرار است فردا در کپنهاگ و با محوریت حمایتهای بلند مدت از کییف در جنگ با روسیه از جمله آموزشهای نظامی، پاکسازی مینها و همچنین تامین جنگافزارها برگزار شود.
بودسکوف همچنین از آمادگی کشورش برای آموزش افسران اوکراینی در خاک دانمارک خبر داد و اظهار داشت که مربیان نظامی این کشور قرار است در انگلیس، در زمینه آموزشهای جنگی پایه، سربازان بی تجربه و یا کم تجربه اوکراینی را تعلیم دهند.
انگلیس سهشنبه (دهم اوت) مدعی شد که روسیه «تقریباً به طور قطع» یک تشکیلات بزرگ جدید نیروی زمینی برای پشتیبانی از عملیات خود در اوکراین ایجاد کرده است.
به گزارش رویترز، وزارت دفاع انگلیس در بولتن روزانه اطلاعاتی خود در توییتر اعلام کرد این یگان به نام سپاه سوم ارتش در خارج از شهر مولینو در شرق مسکو پایتخت روسیه مستقر است.
در ادامه این به روز رسانی همچنین آمده که فرماندهان روس همچنان با «اولویتهای عملیاتی در رقابت» برای تقویت حمله خود در منطقه شرقی دونباس و همچنین تقویت دفاع خود در برابر ضدحملههای طرف اوکراینی در جنوب این کشور روبرو هستند.
رکن اطلاعاتی ارتش انگلیس شنبه (ششم اوت) هم ادعا کرده بود که جنگ اوکراین در آستانه ورود به مرحله جدیدی است و بیشتر نبردها به یک جبهه تقریباً ۳۵۰ کیلومتری در جنوب غربی از نزدیکی زاپروژیا تا خرسون و به موازات رودخانه دنیپر کشیده شده است.
ادعای آمریکا مبنی بر مینگذاری بخشهای وسیعی از آب و خاک اوکراین توسط نیروهای روس با واکنش «آناتولی آنتونوف» سفیر مسکو در واشنگتن همراه شد.
آنتونوف امروز (چهارشنبه) با رد ادعای واشنگتن مبنی بر مینگذاری این کشور در قلمرو اوکراین، گفت این نیروهای روس هستند که به پاکسازی میدانهای مین کاشتهشده توسط کییف مبادرت میورزند.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در پاسخ به سوالی در مورد قصد آمریکا برای کمک به کییف جهت مینروبی، توضیح داد که طرف آمریکایی بدون دلیل روسیه را مسئول مینگذاری در اوکراین میداند و مسکو قویا این اتهامات را رد میکند.
پیش از این نشریه «پالتیکو» به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نامش فاش نشد، نوشته بود که واشنگتن قصد دارد بهزودی حدود ۸۹ میلیون دلار برای کمک به مینروبی اراضی و آبهای اوکراین کمک کند.
سفیر روسیه اما در اینباره اظهار داشت: «واشنگتن بدون دلیل ما را مسئول مینگذاری قلمرو اوکراین میداند. ما به شدت این تلقینها را رد میکنیم. در جریان مذاکرات صادرات غلات، جامعه بینالمللی متقاعد شده است که خود اوکراینیها آبهای ساحلی دریای سیاه را مینگذاری کردند».
به نوشته ریانووستی، آنتونوف تصریح کرد: «تروریستهای اوکراینی گلولههای مجهز به مینهای ضدنفر قوی "لپستوک" را به سمت شهرهای دونباس شلیک میکنند که تاکنون بیش از ۳۰ نفر از جمله کودکان و افراد مسن را بهکشتن دادهاند».
وی همچنین افزود: «چنین اقداماتی، این نگرش رژیم زلنسکی نسبت به جمعیت سرزمینهای دونباس را صراحتاً نشان میدهد که کییف میخواهد آنها را متعلق به خود بداند. زمان آن فرا رسیده است که بهطور واقعی جنایات رژیم کییف را به جهانیان نشان دهیم و آن را برای این جنایات بازخواست کنیم».
ولودیمیر زلنسکی طی یک پیام ویدئویی در تلگرام گفت که جنگ روسیه با اوکراین، با کریمه آغاز شد و با این منطقه هم باید تمام شود.
به گزارش وبسایت پولیتیکو، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین روز سهشنبه در یک پیام ویدئویی در تلگرامش عنوان داشت: «امروز، توجه زیادی به موضوع کریمه میشود. و از آنجایی که کریمه متعلق به اوکراین است، ما هرگز آن را از دست نخواهیم داد.»
وی افزود: «جنگ روسیه علیه اوکراین و علیه تمام اروپای آزاد با مسئله کریمه شروع شد و با آزادی این منطقه هم باید تمام شود. امروز غیرممکن است که بگوییم این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد. اما ما دائما مسائلی را در راستای آزادی کریمه بررسی میکنیم. من میدانم که ما به کریمه اوکراینی بازخواهیم گشت.»
اما این درحالیست که دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه روز دوشنبه طی مصاحبهای با خبرگزاری تاس تاکید کرد، تصمیم الحاق شبهجزیره کریمه به مسکو – در سال ۲۰۱۴ – "درستترین کار" بود چرا که اجازه داد روسیه قویتر شود و به مردم کریمه نیز کمک کرد.
سخنگوی کرملین با اشاره به خرید زمین به منظور ساخت کارخانه تولید پهپاد بیرقدار ترکیه در اوکراین گفت: تولید چنین وسیله نظامی که سریعا نابودش میکنیم، تنها درد و رنج را ادامهدار میکند.
به گزارش پایگاه خبری صدای اوکراین، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت، این کارخانه تولید پهپاد بیرقدار نه تنها در برنامههای ارتش روسیه در اوکراین خللی ایجاد نمیکند بلکه باعث طولانیتر شدن جنگ میشود.
کمپانی ترکیهای "بیرق ماکینا" تولیدکننده پهپادهای "بیرقدار تی بی ۲" اعلام کرده که طراحی این کارخانه را انجام داده و به دنبال تحقق آن تا پایان سال جاری میلادی است.
اوکراین با موفقیت زیادی در نبرد علیه نیروهای روسی از این پهپاد استفاده کرده است. گزارش شده که این پهپاد در غرق کشتی نیروی دریایی روسیه به نام "مسکووا" در آوریل در دریای سیاه نقش داشته است.
به گفته رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه همچنین تلاش کرده بود تا با این کمپانی ترکیهای وارد مذاکره شود اما "هالوک بیرقدار"، مدیر اجرایی این کمپانی که حامی سرسخت اوکراین به شمار میرود، گفته بود که هرگز اجازه فروش پهپادهایش را به روسیه نمیدهد.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای نخستین بار تایید کرد که واشنگتن موشک های ضد تشعشع را به اوکراین ارسال کرده است.
کالین کال معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی روز سه شنبه به وقت محلی گفت: این موشکها به عنوان بخشی از بستههای امنیتی اخیر ارسال شدهاند که رئیس جمهوری آمریکا با آنها موافقت کرده و پنتاگون این سلاحها را از ذخایر خود به اوکراین ارسال کرده است.
به گزارش تارنمای هیل، این مقام پنتاگون افزود: ما تعدادی موشک ضد تشعشع را در این بسته گنجانده ایم که می توانند از هواپیماهای اوکراینی شلیک شوند و بر رادارهای روسیه و اهداف دیگر تاثیر بگذارند.
این مقام وزارت دفاع آمریکا به تعداد موشک های ارسال شده به اوکراین اشاره ای نکرد.
با این حال یک مقام دفاعی آمریکایی به سی ان ان اعلام کرده است که واشنگتن موشک های سریع ای جی ام-۸۸ موسوم به هارم را که توسط شرکت رایتون تولید شده، به اوکراین تحویل داده است.
سی ان ان همچنین ادعا کرده است که این موشک ها به یک هدف روس در داخل اوکراین برخورد کرده اند.
موشک های هارم از نوع هوا به زمین با برد ۴۸ کیلومتر هستند که برای شناسایی و نابودی سیستم های پدافند هوایی مجهز به رادار ساخته شده اند.
پیش از این، سخنگوی موقت پنتاگون تایید کرد که کشورش بسته تسلیحاتی یک میلیارد دلاری دیگری برای اوکراین ارسال می کند.
"تاد بریسیل" سخنگوی موقت پنتاگون آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی افزود: بسته یک میلیارد دلاری امنیتی که به اوکراین ارائه خواهد کرد که بزرگترین بسته امنیتی برای این کشور و شامل مهمات برای سلاح های دوربرد و خودروهای زرهی پزشکی است.
این بسته تسلیحاتی، ارسال تجهیزات نظامی آمریکا به اوکراین را از زمان آغاز جنگ در این کشور در ۲۴ فوریه را به ۸.۸ میلیارد می رساند.
این بسته شامل مهمات سامانه راکتی هیمارس، مهمات سامانه موشکی زمین به هوای ناسامز و ۵۰ وسیله نقلیه زرهی پزشکی است.
درخواست روسیه برای نشست شورای امنیت درباره زاپروژیا
منابع دیپلمات از درخواست روسیه برای تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا خبر دادند.
به گزارش نووستی، یک منبع در نمایندگی روسیه در سازمان ملل گفت: با توجه به حملات اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا و پیامدهای فاجعهبار احتمالی آن، روسیه درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل در ۱۱ اوت را مطرح کرده است.
یک منبع دیگر در شورای امنیت سازمان ملل نیز به نووستی گفت که روسیه مایل است رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارشی را پیش از نشست ارائه کند.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود در حال تلاش برای سازماندهی بازدید کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این نیروگاه برای بررسی وضعیت آنجا است.
همزمان وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل باید اطمینان حاصل کند که آژانس بین المللی انرژی اتمی از نیروگاه هستهای زاپروژیا بازدید خواهد کرد.
ایگور ویشنویتسکی، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: اکنون خیلی چیزها به دبیرخانه سازمان ملل و شخص آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل بستگی دارد، او باید در کنار سایر موارد، مطمئن شود که این بازدید انجام میشود. ما از هر طریق ممکن به او کمک خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: روسیه آماده همکاری نزدیک با آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازدید ماموران این آژانس از نیروگاه هستهای است.
او ادامه داد: در یک مقطع آماده پذیرش بازرسان بودیم و همه چیز انجام شد، اما اداره امور امنیتی دبیرخانه سازمان ملل اجازه نداد و آژانس نمیتواند برخلاف توصیههای این اداره عمل کند. لذا این بازدید انجام نشد، اما همه مقدمات و خدمات لجستیکی آماده شد. این برای همه، از جمله رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شگفتانگیز بود.
زاپروژیا بزرگترین نیروگاه هستهای فعال در اروپا که در دوران شوروری ساخته شده، در کرانه روخانه «دنیپر» در جنوب غربی شهر زاپروژیا واقع شده است.
این نیروگاه برای نیروهای اوکراین و روسیه از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار بوده و کنترل آن از آغاز جنگ تا کنون مورد مناقشه بوده است.
امضای لایحه پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو توسط بایدن
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز سهشنبه به وقت محلی لایحه مصوب سنا را امضا کرد که بر اساس آن عضویت فنلاند و سوئد به ناتو از سوی ایالات متحده آمریکا تایید نهایی می شود.
بایدن پیش از امضای این لایحه گفت: به عقیده من، این لحظه بسیار مهم برای ناتو و همچنین برای امنیت و ثبات بیشتر نه تنها اروپا و آمریکا، بلکه برای جهان است.
سنای آمریکا هفته گذشته لایحه عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را تصویب کرد و با این کار به بایدن اجازه داد تا تاییدیه آمریکا برای عضویت این دو کشور در ائتلاف ناتو را به طور رسمی اعلام کند.
ترکیه، اسپانیا، یونان، پرتغال، مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک هنوز درخواست این دو کشور برای عضویت در ناتو را تایید نکرده اند.
بایدن در سخنان خود همچنین از سایر اعضای ناتو که هنوز عضویت فنلاند و سوئد را تایید نکرده اند خواست تا به سرعت این فرایند را انجام دهند تا فنلاند و سوئد به عضویت ناتو درآیند.
وی با ادعای اینکه پوتین می خواست ناتو را تضعیف کند اما دو عضو جدید به آن پیوستند، گفت: قدرت ناتو و پایبندی ایالات متحده به این ائتلاف قوی تر از گذشته است و با هر تهدید و تهاجمی مقابله خواهیم کرد.
وی افزود: با همپیمانان خود برای تقویت جبهه شرقی ناتو اقدام و قادر خواهیم بود با چالشهای جدید ایجاد شده برای اروپا مقابله کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: درهای ناتو برای کشورهایی که شروط الحاق به آن را داشته باشند، باز است.
مجلس سنای آمریکا ۱۳ مرداد ماه با پیوستن فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موافقت کرد.
گفت و گوی مکرون و جانسون با محوریت حمایت از اوکراین
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در تماس تلفنی بر حمایت از اوکراین در برابر روسیه تاکید کردند.
به گزارش رویترز، کاخ ریاست جمهوری فرانسه سه شنبه شب اعلام کرد، مکرون و جانسون گفتند که حمایت از اوکراین تا زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت.
جانسون و مکرون در تماس تلفنی همچنین درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای گفت و گو کردند.
رزمایش نظامی روسیه و بلاروس
نیروی هوایی و نیروی دفاع هوایی بلاروس در ماه جاری میلادی مانورهای نظامی را از جمله در یکی از میدانهای آموزشی روسیه برگزار میکند.
به گزارش اوکراینسکا پراودا، وزارت دفاع بلاروس در اطلاعیهای در تلگرام اعلام کرد، مانورهای عملیاتی-تاکتیکی نیروی هوایی و نیروی دفاع هوایی بلاروس با تیراندازیهای رزمی در بلاروس و در صد و پنجاه و هشتمین مرکز آموزش جنگی نیروهای هوافضای روسیه برگزار میشوند.
در این اطلاعیه آمده است که نیروها، تجهیزات نظامی ویژه از واحدهای هوابرد، نیروهای دفاع هوایی و نیروهای مهندسی رادیو و همچنین تشکیلات رزمی دانشگاه افسری بلاروس در این مانورها شرکت دارند.
براساس این بیانیه، هدف از برگزاری این مانورها افزایش هماهنگی واحدها در هنگام انجام وظایف است.
در ادامه این بیانیه آمده است: این رویداد آموزشی رزمی در دو مرحله برگزار میشود؛ از ۹ تا ۱۱ اوت (۱۸ تا ۲۰ مرداد) در منطقه آموزشی در بلاروس و از ۲۲ تا ۲۵ اوت (۳۱ مرداد تا سوم شهریور) در قلمرو و حریم هوایی آشولوک واقع در منطقه آستراخان در روسیه.